Adnan Kahveci Cd. No: 12 50180 Göreme / Merkez / Nevşehir +9536 028 5854 info@andromedatour.com

KAPADOKYA GECE AKTİVİTELERİ 2022

KAPADOKYA GECE AKTİVİTELERİ 2022

İnsanlık olarak yangınlar, depremler, salgın hastalıklar gibi uzun ve yorucu bir süreçten geçiyoruz. Evlerimizden bile çıkamadığımız bir dönemin ardından belki de en çok ihtiyacımız olan şey kapalı olduğumuz yerden uzaklaşmak, kendimizi yenileyebileceğimiz bir tatil.

Kapadokya, tarihi, vadileri, peribacaları, sıcak hava balonları ve her anınızı dolu dolu geçirmenizi sağlayan aktiviteleriyle mutlaka listenize eklemeniz gereken bir destinasyon.

Sabah erken saatlerde balon uçuşu ile güne başlayabilir, sonrasında ister bireysel isterseniz de bölgenin popüler turlarından birine katılarak gününüze devam edebilirsiniz. Eminim gün içinde nereye gidileceğini ve ne yenileceğini okumuşsunuzdur. Peki akşamları ve müzelerin ziyaret saatleri bittikten sonra neler yapılabilir?

Tatilinin her saatini ve her anını dolu dolu geçirmek isteyenlerdenseniz işte size bazı öneriler.

TÜRK BANYOSU

Bölgede çok sayıda yerel ve özel geleneksel Türk hamamı bulunmakta olup, özellikle yorucu kış aylarında günün yorgunluğunu atmak sizler için eşsiz bir deneyimdir. Geleneksel kese ve köpük masajının ardından ertesi güne yeni doğmuş bir bebek gibi uyanacağınızdan emin olabilirsiniz.

DERVİŞ GÖSTERİLERİ

"Gel, gel, kim olursan ol. Gezgin, tapan, sevenin terk etmesi fark etmez. Bizimkisi bir umutsuzluk kervanı değil. Yüz kere yeminini bozsan da gel. Gel, yine gel, gel.” Mevlâna Celaleddin Rumi

 

Türkiye'nin en büyük şair ve bilginlerinden biri olan Hz. Mevlana'nın öğretilerini anlatacak ve günlük hayatınızdan uzaklaştığınız bu anlarda ruhunuzun dinlendiğini hissedeceksiniz.

HARİTALAMA GÖSTERİLERİ

Son zamanların en popüler etkinliklerinden biri de Zelve Açık Hava Müzesi'nde düzenlenen Harita Gösterileri. Peki mapping nedir, doğal kumaşa uygun olarak hazırlanmış içeriklerin, videoların ve animasyonların kumaşın kendisi ile senkronizasyonudur. Karanlıkla başlayan gösteride, Kapadokya'daki ilk yerleşimden Cumhuriyet dönemine kadar bölgenin gelişimini görsel bir şölen eşliğinde izlemek mümkün.

TÜRK GECESİ

Günübirlik gezinizi bitirdikten sonra belki de en eğlenceli aktivite bir Türk gecesine katılmak, akşam yemeğinizi özenle hazırlatabilir ve Türk halk oyunlarının farklı örneklerine şahit olabilirsiniz. Gecenin en eğlenceli kısmı ise kuşkusuz kıvrak danslarıyla geceyi renklendiren dansöz gösterisi. şimdiden iyi eğlenceler ????

KAFELER VE YEREL YERLER

Turlarınızın sonunda veya günün yorgunluğunu atmak istediğinizde Kapadokya'daki kafeler doğru bir seçim olabilir. Birbirinden güzel dünya kahvelerini tadabilirsiniz. Bölgenin eşsiz manzarası ile sıcacık mekanlarını birleştiren birçok kafe bulunmaktadır. Bunun örneğini Göreme'de bulunan HOPPER CAFE'de verelim, beğeneceğinizi garanti ediyoruz.


WhatsApp Destek Hattı